Latest Updates

Asal-Usul Desa Tambajarjo - Dusun Karang Duwur

Jeneng Tambaharjo digawe nang Surya Karsa ing tahun 1850 lan dibagi dadi 5 dusun, yaiku Karang Duwur, Bugel, Patut, Pabrit, lan Cangkringan. Sebabe dijenengi Karang Duwur amarga tanah pekarangane duwur lan paling duwur diantara lima dusun kasebut. Lan nek musim udan dusun Karang Duwur durung tau ngalami banjir kayata dusun-dusun liyane ing desa kasebut.

Sedurung tahun 1812 Tambaharjo iku tasih awujud hutan lan durung ana umah-umah. Akeh tentara Belanda utawa Jepang sing ngebom nang desa iki. Salah sawijine peninggalane yaiku Tugu Pahlawan Slana Marta Dinata ing dusun Patut.

Desa iki mulai dikebeki penduduk tahun 1812 sauwise digawe beberapa wilayah (kelurahan). Termasuk Tambaharjo sing dibentuk tahun 1850. Masyarakat mbiyen nganggep yen Karang Duwur iki dusun sing paling makmur diantara 5 dusun liyane.

Masyarakat mbien iku akeh sing menunaikan ibadah haji, amarga iku dusun Karang Duwur terkenal pula dengan sebutan dusun Keputihan. Nanging, seiring mlakune wektu, jeneng Keputihan iku wis mulai pudar lan jeneng Karang Duwur wis mulai terkenal.

0 Response to "Asal-Usul Desa Tambajarjo - Dusun Karang Duwur"

Post a Comment

Terima kasih telah berkunjung ke blog tentang tugas sekolah ini, silahkan tuliskan komentar

Cari Blog Ini

Google+ Followers